Yatak odası, yatak odası dekorasyonu

Yatak Odası Dekorasyonu

İnsan hayatının en önemli safhalarından birisi evliliktir. Bireyler evlilik müessesesine başvurmak suretiyle yaşamlarını birleştirmektedir. Bireylerin yaşamlarının birleşmesinin en fazla tezahür ettiği yer ise yatak odalarıdır. Yatak odası çiftlerin birbirleri ile en çok vakit geçirdiği ve onlara mahsus olan bir mekândır. Bu itibarla hemen hemen tüm çiftler yatak odalarının yalnızca kendilerine münhasır ve özel bir görünüme sahip olmasını arzu etmektedirler. Şimdi sizlere yatak odanıza uygulayabileceğiniz göz kamaştırıcı ve şık yatak odası dekorasyonu tüyoları vermekteyiz:

Öncelikle yatak odanızın tek renk ya da en birkaç detayla en fazla üç renk olmasına özen göstermelisiniz. Yatak odasının içi panayır gibi bir görünümde olan, rengârenk eşyalar ve karmaşık bir görünüme sahip olan yatak odalar artık 2000’ lere girilmesi ile demode olmuş durumdadır. Günümüzde pek fazla rağbet gösterilmemektedir. Bilhassa bu sezonda tavan yapan ve son on yıldır kullanıla gelen modeller özellikle tek ana renk ve bir ya da iki ara renkten oluşan modellerdir. Ana renk seçimi olarak genellikle siyah ve tonları ya da beyaz tonları tercih edilmekle birlikte retro görünümü veren ve maskülen bir ortam yaratan ahşap renkleri de tercih edilmektedir. Ara renk olarak ise koyu kırmız ve mavi fevkalade talep görmekte olan yatak odası ve parçaları renkleridir. Renk seçimi oldukça önemlidir. Bu noktada renklerin verdiği enerjiler hakkında ayrıntılı bilgiler okuyarak seçim yapmanız daha isabetli olacaktır.

 

Yatak odasının rengi ve eşyaların ara renginde karar kılındıktan sonra parçalar üzerine kafa yorulmalıdır. Artık eskisi gibi yatak odasında çok komplike ve iç içe eşyalar tercih edilmemekte. Bu durumun karmaşık ve çirkin bir görüntü olduğu düşünülmektedir. Ancak siz seviyorsanız elbette pek çok dekoratif ürünleri yatak, gardırop, komodin, bakım aynası ve bakım masası parçaları ile kombine edebilirsiniz. Ancak son zamanlarda sade, yalın ama şık ve zarif dekorasyon ön plana çıkmaktadır. Tek ana renk etrafında birleşen yatak odası parçaları sade ve zarif görünümü ile yatak odasına eşsiz bir zarafet katacaktır. Bu sayede yatak odası boğucu olmaktan çıkacak ve sizlere gayet pozitif enerji veren hale gelecektir.

 

Yorum bırakın